Om elektronisk cigarett

En e cigg är ofta tillverkas så att den ska efterlikna en vanlig cigarett både till hur den ser ut och hur den fungerar. E cigaretter består av ett batteri och en behållare där man har sin rökvätska eller e-juice. Rökvätskan är det man så att säga röker, men i form av ånga. Det är batteriet i e ciggen som driver förångaren och hettar upp vätskan till att bli denna ånga som man inhalerar och blåser ut. Det ger en känsla av att röka en vanlig cigarett både till smak och hur man gör. Vätskan består av vatten, smakämnen, propylenglykol och vegetabiliskt glycerol, som båda är ett bindningsämne, och nikotin. Det finns dock e cigg utan nikotin om man föredrar det.

Sluta röka med e cigarett?

Det finns studier som har gjorts nyligen som visar på att de flesta som röker e cigg gör eller har gjort det för att dra ner på den vanliga rökningen eller för att sluta helt. Genom att använda sig av e cigaretter så har man kvar den sociala biten som rökningen ofta ger, samt att man fortfarande kan ha sin rökritual.

Är det dyrt med e cigg?

Ofta rekommenderas man att köpa ett startpaket för att komma igång. Denna kan kosta lite mer, men när man väl har köpt den, så tillkommer det inte så stora kostnader framöver. Det som kan behövas köpa till är påfyllning av vätska eller liknande. Jämför det mot vad det kostar att hela tiden köpa nya paket med vanliga cigaretter.

Smart användning

Genom att använda en e cigg så kommer du slippa att gå ut i ur och skur för att ta ett bloss. Du kan även använda den på platser där det är rökförbud. En e cigg besvä