Byta till elektronisk cigarett

När man är en inbiten rökare, med sitt specifika märke på cigaretter, sina egna små rökritualer och vanan att ta en paus på jobbet genom att gå ut och ta en cigg så kan det vara svårt att se sig själv bryta detta. Med en e cigg så behöver du inte ändra på så mycket av dessa vanor. E cigaretter kan rökas inne och de kan tas med ut, du kan hitta ett favoritmärke bland alla de varianter som finns på marknaden och du kan ha kvar dina ritualer. E cigaretter liknar vanliga cigaretter till utseende och hur den funkar. Du drar bloss på den precis som vanligt, med skillnaden att det är ånga du inhalerar och blåser ut, i stället för vanlig rök.

Nyttigare med e cigarett?

Det finns många som säger att de efter gått över till en e cigg har upplevt många fördelar med att ha slutat eller dragit ner på de vanliga cigaretterna. En av dem är att du kommer att känna att det är enklare att andas. Du drar inte längre ner rök och tjära vilket gör att dina lungor mår bättre. Det är inte tobaken en rökare är beroende av, det är nikotinet, och det behovet får du tillfredsställt med en e cigg. En annan positiv fördel är att din omgivning kommer att känna att du luktar gott igen, liksom att du känner att världen luktar gott. Vanliga cigaretters lukt sätter sig i kläder, hår och i hela din kropp, samt försämrar ditt luktsinne.

Är det dyrt med e cigg?

Rökare som går över från vanliga cigaretter till e cigaretter kommer snart märka att kostnaderna inte blir så stora. Även om man när man precis går över kanske investerar i ett startpaket som kostar lite, så kommer de följande månaderna kunna se att du sparar en hel del pengar. I stället för att varje månad, eller vecka, köpa nya cigaretter så kommer du endast behöva köpa ny rökvätska eller e-juice lite då och då.